2018-02-07

Ratos dotterbolag airteam förvärvar Luftkontroll Energy

Ratos dotterbolag airteam expanderar till Sverige genom förvärv av Luftkontroll Energy i Örebro AB (Luftkontroll Energy), en ledande installatör av ventilationslösningar i Mälardalsregionen.

airteam, en ledande leverantör av ventilationslösningar i Danmark, stärker sin marknadsposition när de genom förvärv av Luftkontroll Energy expanderar till Sverige. Ratos, ett börsnoterat investeringsbolag som äger och utvecklar onoterade och medelstora företag i Norden, är sedan 2016 huvudägare i airteam.

airteam erbjuder högkvalitativa och effektiva ventilationslösningar i Danmark. Bolaget fokuserar på projektutveckling, projektledning och upphandling där projekten i stor utsträckning utförs av ett brett nätverk av kvalitetssäkrade underleverantörer. Dessutom erbjuder airteam underhåll och service av installerade lösningar. Kunderna är oftast stora byggentreprenörer inom både renovering och nybyggnation. airteam har drygt 200 anställda och verksamhet på 8 orter i Danmark med huvudkontor i Århus.

– Vi är glada att kunna välkomna Luftkontroll Energy in i airteam-Gruppen, och samtidigt få med oss Luftkontroll Energys ledning i ägarkretsen. airteam har haft som mål att expandera vidare i Norden och vi vet att Luftkontroll Energy på alla sätt står för samma värderingar som airteam, nämligen att vara professionella, aktiva och ansvarsfulla. Luftkontroll Energy har en stark marknadsposition och en kundorienterad verksamhetskultur med duktiga och dedikerade medarbetare, säger Poul Pihlmann, VD airteam A/S

– airteam tar genom förvärvet av Luftkontroll Energy ett strategiskt viktigt första kliv in i Sverige. Luftkontroll Energy har en stark marknadsposition och en bra ledning, som fortsätter i sina roller och även är med som delägare framåt. Bolaget passar väl in i airteams affärsmodell och vi ser goda möjligheter för airteam att fortsätta växa i Sverige, säger Robin Molvin, Senior Investment Director Ratos.

-Vi är mycket glada att få ingå i en stor och stabil koncern som airteam och att vi dessutom får vara med från start i deras etablering i Sverige, säger Niklas Johansson, VD Luftkontroll Energy.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2018.

För ytterligare information:

Niklas Johansson, VD Luftkontroll Energy, 070-3162511

www.airteam.dk

www.ratos.se